Hlavní obsah
Článek

Dcera Anny Šiškové (63), filmařka a cestovatelka Dorota Nvotová prožívá náročné období. Ještě minulý rok na podzim bojovala o život, když ji během výpravy do Nepálu postihla plicní embolie. A ani začátek roku nebyl pro Nvotovou příznivý.

Tentokrát skončila v indické nemocnici kvůli ledvinovým kamenům. Dle svých slov si prochází pekelnou bolestí, kterou mohou místní lékaři tlumit pouze Paralenem.

"Víte, jaké je nejtvrdší buddhistické cvičení? Když vám na pooperační bolesti dávají jen paralen. Všechny ostatní léky proti bolesti se totiž bijí s těmi, které již beru na jiné choroby a je jich spousty. Nebo (ty léky) vadí přímo těm chorobám. Takže Paralen a trp dítě,“ napsala Dorota Nvotová z nemocničního lůžka k příspěvku, který sdílela na Instagramu. Zároveň poznamenala, že je o ni skvěle postaráno.

Dorota se v cestování našla, a ač ji během výprav často potkávají zdravotní potíže, tak je nevidí jako důvod k tomu, aby v poznávání krás a tajů světa nepokračovala.

„Skoro pořád se mi něco děje, ať už jsem doma, nebo na cestách. Mám prostě hroznou smůlu, podlomené zdraví a nepamatuji si ve svém životě den bez jakékoliv bolesti. Ale zvykla jsem si na to a řekla si, že se tomu nebudu přizpůsobovat. Kdybych se řídila nemocemi, nic bych v životě neudělala,“ dodala Dorota se slovy, že dává na rady lékařů, se kterými své cesty důkladně konzultuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám