Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Vašek Jelínek (44) z kapely Lunetic loni prožil jeden z nejtěžších okamžiků svého života. Při návratu z květnového koncertu Leoše Mareše mu u benzínové pumpy u Mladé Boleslavi vběhl na dálnici pod auto chodec, který měl přebíhat vozovku. Jelínek se muži ihned snažil poskytnout první pomoc, ten ale bohužel vážným zraněním podlehl.

Nehodu vyšetřovala policie pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Jelínek nadýchal hodnotu 0,38 a 0,33 promile alkoholu. On sám pití alkoholu před jízdou popřel, což se následně prokázalo při odběru krve. „V souvislosti s touto tragickou nehodou policisté prováděli rozsáhlá šetření k detailnímu zjištění nehodového děje a míry zavinění jednotlivých účastníků nehody. Součástí bylo i vyšetření hladiny etanolu v krvi řidiče osobního vozu, který měl pozitivní dechovou zkoušku. Analýza prokázala výsledek 0,16, kdy je tato hodnota považována za koncentraci neprůkaznou,“ informovala v Týdeníku Policie mluvčí Středočeské policie Vlasta Suchánková.

„Zhodnocením všech důkazních materiálů dospěli kriminalisté k závěru, že nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu usmrcení z nedbalosti, přestupku, či jiného protiprávního jednání, tedy že zavinění dopravní nehody nebylo na straně řidiče osobního vozu,“ dodala dále mluvčí s tím, že byl tak případ odložen.

Vaška Jelínka krátce po nehodě chválila jeho manželka Marcela, jež s ním ve voze jela jako spolujezdec. Zpěvák se prý snažil pána zachránit, bohužel to ale nestačilo. „Vašek zachoval chladnou hlavu a běžel bezprostředně po střetu zpět na místo nehody, vytáhl pána ze silnice sám a dával mu masáž srdce a poskytoval první pomoc až do příjezdu záchranářů. Byla to opravdu neskutečná a pohotová reakce! Jinak všichni přihlíželi a neudělali nic. Jen Vašek se staral, odtáhl zraněného na okraj silnice, i když riskoval život mezi projíždějícími auty,“ líčila tehdy Jelínkova manželka.

Že by zpěvák před nehodou pil, si nedovedl vysvětlit ani manažer kapaly Lunetic Zdeněk Obhlídal. „Nevím o tom, že by před jízdou pil alkohol, nic takového se nestalo,“ řekl loni v květnu Super.cz s tím, že se naopak snažil pomoci, jak nejlépe umí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám