Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmový nadšenci československé kinematografie si jistě pamatují slavnou komedii Slaměný klobouk.

Legendární snímek Oldřicha Lipského byl natočen v roce 1971 podle divadelní hry Eugèna Labiche v adaptaci Miloše Macourka.

Hra byla úspěšná i na divadelních jevištích, a nyní se na ni mohou těšit i diváci v Divadle Lucie Bílé. Nejnovějšího divadelního zpracování této klasiky se chopil herec a režisér Václav Knop, který také¨režíroval letní muzikálový hit Noc na Karlštejně.

„Brilantní hudební komedie ze starých dobrých časů plná zmatků, nečekaných situací a tajných avantýr právě v této době může být balzámem na duši. Můžete se těšit na nové písně, skvělé obsazení a příběh, který baví divadelní publikum už přes 100 let,“ nechal se slyšet Václav Knop, kterého diváci znají také coby tělocvikáře z devadesátkového seriálu TV Nova Hospoda či seriálu Slunečná.

Ve filmu v hlavních rolích zazářili Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Vladimír Menšík, Květa Fialová, Pavel Landovský, Stella Zázvorková nebo Josef Kemr. A v Divadle Lucie Bílé pro změnu uvidíte herce známé z televizních seriálů a z muzikálových scén, jako jsou Jitka Sedláčková, Pavel Vítek, Marian Roden, Miroslav Hrabě, Marie Křížová, Kateřina Pechová, Markéta Procházková, Michal Kern a mnoho dalších.

V divadle se už před Vánoci začalo pilně zkoušet, protože premiéra se kvapem blíží. Je plánovaná na 12. dubna.

Reklama

Další články

Načítám