Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Plození démonů v rockové opeře o Lilith, která se vzepřela nejvyšším mocnostem, nebo válka o krásnou Helenu. Nová sezóna RockOpery Praha se ponese na vlně charismatických ženských hrdinek. Ani letos nebude chybět premiéra nové hry a také tentokrát holešovická aréna přivítá hvězdy rockové i operní scény.

RockOpera Praha přeje všem svým fanouškům to nejlepší do nového roku. Divadlo ani letos nehodlá ubrat ze svého tempa a na 12. dubna připravuje další premiéru nové opery.

„Jsme moc rádi, že nám fanoušci zůstali věrní i v roce 2022. Pořádně jsme to s nimi oslavili při silvestru, kdy jsme také uzavřeli půlroční přehlídku RockOpera Europe. Na jevišti jsme ten večer přivítali i speciálního hosta, operní pěvkyni z ukrajinského Mykolajivu Polinu Myronenko. Věříme, že diváky nezklameme ani letos. Naše nová opera Lilith: Matka démonů jim opět nabídne atraktivní obsazení, silný příběh a kvalitní muziku,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka Pavla Forest.

Foto: Divadlo Rock Opera
Polina Myronenko v roli Bohyně osudu

VZPOURA V RÁJI

Lilith: Matku démonů diváci zhlédli ve zkrácené koncertní verzi při silvestrovských oslavách. Příběh ženy, která se v ráji vzepře Adamovi i Bohu a je odsouzená k tomu plodit démony, sklízel nadšené ohlasy už v závěru roku 2022. Návštěvníci uvidí v titulní roli Danielu G. Langrovou, současný hlas legendárního Precedensu, Kamila Střihavku, Honzu Toužimského, Jana Tláskala, Pavlu Forest, Ravena a další.

"Jde o odpověď na Marii Madonnu. Chceme příběh Lilith pojmout hororově," říká o připravovaném díle umělecký ředitel RockOpery Praha, skladatel a klávesista Milan Steigerwald. Lilith by si měla vzít to nejlepší z jednoho z nejúspěšnějších projektů divadla - Vymítače - a z Marie Madonny.

Foto: Divadlo Rock Opera
Jana Ricci a Richard Scheufler, baskytara

Divadlo ale mohou fanoušci navštívit už v lednu. RockOpera Praha přivítá rok 2023 velkolepou antickou válkou o krásnou Helenu. Trója, při níž nebude chybět ani světově uznávaná operní hvězda Eva Urbanová, se odehraje už 19. ledna. Na toto i kterékoliv další představení navíc mohou zájemci využít dárkové poukazy, které našli jako dárek pod vánočním stromečkem.

Program a vstupenky: www.rockopera.cz/program

Foto: Divadlo Rock Opera
Marie Steigerwaldová growluje v roli Démona
Foto: Divadlo Rock Opera
Hudební skladatel Milan Steigerwald a Raven, který ztvárňuje Mága
Foto: Divadlo Rock Opera
Pavla Forest zpívá Evu
Foto: Divadlo Rock Opera
Jana Ricci a metalová kapela

Další články

Načítám