Hlavní obsah
Článek

Slovenská rocková hvězda Miroslav Šmajda (35), který si nechal narůst svaly, opustil dosavadní kariéru a říká si Max Jason Mai, jen bezradně kroutí hlavou. Jeho rodnou zemí nyní otřásá skandál, protože podle důvěryhodných informací šéfka slovenské veřejnoprávní televize Miloslava Zemková nazvala svého černého koně pro mezinárodní hudební show Eurovize ostudou národa. „Stydím se za něho, chová se jako satanista,“ prohlásila prý na poradě vedení.

Nejdřív ho stanice, která si Šmajdu vybrala do Eurovize, vychvalovala do nebes, kvitovala tvrdší zvuk jeho písně Don‘t close your eyes a slibovala mu podporu. A realita? Zákazy, urážky, bojkot jeho songu a ignorace jeho účasti v mezinárodní soutěži.

„Jsem překvapený tím, co se děje. V neděli jsme se skupinou vystupovali na charitativním koncertu Vítr do plachet, který živě přenášela Slovenská televize. Nevím, jestli je to pravda, ale skutečně několik lidí mělo na poradě slyšet, že jsem hanbou Slovenska a že se chováme jako satanisté. Proč mě tedy vůbec někam zvali? Proč si mě vybírali do Eurovize? Já se nikam netlačil, oni mě žádali o spolupráci. Tvrdili, jak jsou nadšení mou písničkou, a už tři dny na to mi začátkem března chvíli před přímým přenosem slovenské obdoby TýTý zakázali vystoupit na obrazovce, že je má píseň nevhodná. A to si ji přitom sami vybrali, ze dvou songů vzali ten o dost tvrdší. Přesto se teď chovají, jako bych pro ně byl přítěž,“ řekl Super.cz překvapený Max.

Jeho kolegové z kapely si na protest proti divnému chování slovenské televize po nedělním vystoupení nasadili na hlavu slipy. „Potichu vyjádřili protest proti komunistickým totalitním zastaralým praktikám, kvůli cenzuře rockové muziky a mladých umělců na Slovensku. Vždyť STV nepropaguje ani Eurovizi. V zahraničí televizní stanice svého vybraného kandidáta prezentují od rána do večera, ale u nás bude má písnička v televizi jen jednou a v rádiu, které k televizi patří, ji za dva měsíce pustí jen devětkrát. Vědět to, zvysoka jsem se na to v....l,“ nechápe Max Jason Mai podivné praktiky slovenské veřejnoprávní stanice.

Reklama

Další články

Načítám