Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý moderátor České televize Tomáš Drahoňovský už nějakou dobu trpí alopecií, což je onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení. Moderátor přišel o vlasy, vousy, obočí i řasy během tří měsíců.

S nemocí ale statečně bojuje a nyní se konečně objevilo světélko na konci tunelu. Podstupuje totiž experimentální léčbu, která už má první výsledky. „První v US schválená léčba alopecie. Testuju za vás. Po měsíci mám na tvářích lanugo, jeden chlup v nose a rýsující se černé kořínky na části hlavy,“ pochlubil se Drahoňovský, jenž zmínil i nežádoucí účinky. Ty se mu ale zatím vyhýbají, což je výborná zpráva.

„Potenciální vedlejší příznaky: přibývání na váze, zvýšený cholesterol, bolesti hlavy, trávicí potíže. Já zatím nic,“ těšilo ho. Drahoňovský loni popisoval, že se nemoc zprvu projevovala nenápadně. Pak ale přišel zvrat.

„Člověka až zaskočí, jak málo se o této nemoci ví. Jisté je, že folikuly likviduje hypertrofovaná imunitní reakce. Ale co ji spouští? Někdo říká, že geny. Někdo, že stres. Studie se shodují: všechny výsledky jsou neprůkazné,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám