Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro herečku Emilii Clarke (36) byla role Daenerys Targaryen ve Hře o trůny zcela zásadní a vyšvihla ji mezi hollywoodskou elitu. Když seriál začala natáčet, bylo jí pouhých třiadvacet a některé scény s Jasonem Momoou byly skutečně drastické, Emilia se musela nejen svléct donaha, ale navíc snést sexuální násilí. Herečka přiznala, že ji natáčení stálo hodně odvahy a sil, ale těžké bylo i pro samotného Momou.

Clarke zavzpomínala, jak pro ni byly nahé scény děsivé. Již v roce 2019 v podcastu Armchair Expert s Daxem Shepardem prozradila, že když roli přijímala, o nahých a sexuálních scénách v seriálu ani nevěděla. Jednoduše přijala práci a o tom, co přesně role obnáší, se dozvěděla až ze scénáře, který jí byl zaslán dodatečně.

Herečka, jež si později prošla vážnými zdravotními komplikacemi, když prodělala dvě mrtvice, si však přístup svého kolegy Momoy nemůže vynachválit a dodnes je mu vděčná. Maximálně se totiž snažil, aby pro ni celé natáčení bylo co nejméně bolestné, jak píše server LadBible.

Dnes šestatřicetiletá Clarke byla podle scénáře Khalem prakticky znásilněna během jejich svatební noci. „Teprve teď si uvědomuji, jaké jsem měla štěstí, protože to mohlo dopadnout mnoha a mnoha různými způsoby. Vždycky říkal: ‚Můžeme jí sehnat nějaký zas…. župan? Ona se třese!‘ Byl tak laskavý a ohleduplný a staral se o mě jako o lidskou bytost. Plakal víc než já,“ uvedla herečka.

Reklama

Další články

Načítám