Hlavní obsah
Článek

Fotografie třiadvacetileté Kanaďanky Jenny Talackové před pár dny plnily stránky novin. Poté, co se Jenna stala Miss Vancouver a postoupila do celonárodní kanadské soutěže krásy Miss Universe Canada, vyšlo najevo, že se narodila jako muž. Přestože pravidla soutěže se o podobném případu nezmiňují, majitel a šéf soutěže Donald Trump (65) nadějnou kandidátku ze soutěžního klání vyloučil, aby ji později mohl opět vzít zpět. Nebyla částečně důvodem vyhazovu i neuvěřitelná podoba s jeho dcerou Ivankou (30), kterou má s bývalou českou lyžařkou a současnou americkou podnikatelkou Ivanou Trump (63)?

Talackova se o svém původním pohlaví z pochopitelných důvodů nezmiňovala. Ovšem pravda nakonec vyšla na povrch a okouzlující Jenna kápla božskou. Přiznala, že podstoupila hormonální léčbu a před dvěma lety i kompletní přeměnu pohlaví. Doufala přitom, že upřímnost a sdělení, že se nikdy jako muž necítila, bude stačit k tomu, aby v soutěži mohla pokračovat.

To se ale nestalo a poslední slovo měl právě Trump. Její vyhazov však u některých lidí zvedl vlnu nevole. Její zastánci se domnívali, že Jennina původní identita není důvodem k vyloučení ze soutěže a že nejrůznější úpravy zevnějšku na plastické chirurgii mají za sebou i další soutěžící. Trump nakonec ze svého rozhodnutí ustoupil a dovolil, aby se Talackova do soutěže mohla vrátit.

Reklama

Další články

Načítám