Hlavní obsah
Článek

Po boku charismatického Karla Dobrého zazářila coby divoká, nespoutaná Katynka ve filmu Hastrman. Úspěšná je pohádka Princezna zakletá v čase 1 i 2, kde na sebe vzala podobu čarodějnice Murien. Nejlépe však Simona Hába Zmrzlá bude k poznání v seriálu Odznak Vysočina.

Původem Brňačka, která vystudovala JAMU a už při škole hrála v Divadle Husa na provázku, kam nastoupila do angažmá, teď žije v Praze. Na naše povídání dorazila s desetiletou dcerou Táňou. Čtvrťačka, s vlasy černými jako uhel po mamince, se před Vánocemi těšila za babičkou do moravské metropole. Tam odjet nakonec nemohla kvůli špatnému počasí a totálně ucpané D1.

Simona (33) byla dva roky na mateřské se synem, který 1. ledna 2023 sfoukne tři svíčky na dortu. Jeho tátou je divadelní režisér a herec Michal Hába. Zajímalo nás, co porod na Nový rok, šlo o překvapení? „Přišel na svět přesně v termínu. Od začátku mi spočítali, že se narodí 1. ledna. Silvestra jsme si ještě oslavili,“ řekla Super.cz herečka.

Syn se narodil v Brně, stejně jako sestra Taťána. „Život tam byl jednodušší. Tady člověk pořád řeší nějaké zácpy a dopravu. To je věc, kterou jsem pocítila, až když jsme se letos v létě do Prahy přestěhovali,“ přiznává s tím, že měla potřebu změnit teritorium.

Její manžel, ač Pražák, posledních pět let žil také v Brně. Michalovou maminkou je známá překladatelka a simultánní tlumočnice Dana Hábová (71). Jaká je babička?

„Bezvadná, stejně jako ta brněnská. Taťánka jí říká babička Hábička, je srandovní, pořád dělá vtipy, kterým se dcera směje. Často vypůjčí v knihovně nějaké knížky a nosí bio dobrůtky,“ svěřila Super.cz o tchýni, která děti hlídá podle toho, jak jí čas dovolí, protože stále pracuje.

Reklama

Další články

Načítám