Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Vojta Kotek (36) slaví v neděli půlkulaté narozeniny. Dnešní oslavenec se do širšího diváckého povědomí dostal díky teenagerovské komedii Snowboarďáci, kde zazářil s Jiřím Mádlem. Tehdy sám patřil mezi dospívající mládež. Pětatřicátník Kotek se ale na televizních obrazovkách objevil už o tři roky dříve, když si ve třinácti letech zahrál v televizním filmu Víta Olmera Tuláci.

Ve snímku o přátelství, klukovských snech a prvních láskách, odehrávající se v pražském Karlíně padesátých let se mimo jiné potkal i s Kryštofem Hádkem a Marthou Issovou. O rok později se objevil v dobrodružném filmu Únos domů, kde si mimo jiné zahrál s hereckou matadorkou Hanou Maciuchovou.

Až pak se Kotek proslavil ve zmíněných Snowboarďácích a také seriálu Pojišťovna štěstí. Vojta Kotek stále patří k hojně obsazovaným hercům. Zmínit můžeme samozřejmě Rafťáky, Tobruk, Hořící keř, Poslední aristokratku nebo seriál Marie Terezie. Prosadil se také jako režisér, jeho prvním počinem byl snímek Padesátka, kterému napsal scénář Petr Kolečko.

A v neposlední řadě působí Kotek také jako moderátor a bavič. S Jakubem Prachařem například účinkuje v úspěšném zábavném pořadu Máme rádi Česko. Jak vypadal ve svých začátcích, si připomeňte v naší galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám