Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdá se, že rok 2023 bude na svatby v královských kruzích poměrně bohatý. Podle serveru Daily Mail by mělo dojít hned k několika veselkám členů královských rodin v Evropě i na Blízkém východě. Pojďte se s námi podívat, kdo ‚s modrou krví‘ se bude vdávat či ženit…

Svatební uličkou by měla kráčet například neteř zesnulé princezny Diany Lady Amelia Spencer (30), která je dcerou Dianina bratra Charlese Spencera. Jejím vyvoleným je o dva roky starší realitní makléř Gregg Mallett, s nímž se poznala během společných studií na univerzitě v Kapském městě. Pár je spolu už dlouhých jedenáct let, a přestože k zásnubám došlo již v červenci 2020, se svatbou si dali trochu na čas. Podle Gregga by k ní ale mělo dojít v březnu.

V listopadu oznámila královská rodina v Lucembursku, že princezna Alexandra přijala žádost o ruku od svého přítele Nicolase Bagoryho. „Jejich královské Výsosti velkovévoda a velkovévodkyně mají velkou radost z toho, že mohou oznámit zasnoubení jejich dcery, Její královské Výsosti princezny Alexandry, s panem Nicolasem Bagorym,“ stálo v prohlášení rodiny. Jejich velký den by měl nastat 22. dubna.

Hned ke čtyřem svatbám by mělo dojít u královské rodiny v Jordánsku. Tou nejočekávanější je sňatek nejstaršího syna královny Raniji Jordánské a krále Abdalláha II., prince Husajna, s Rajwou Al-Saif. Osmadvacetiletý následník trůnu se v létě zasnoubil se stejně starou partnerkou v jejím rodném Rijádu a svatba se tudíž uskuteční příští léto. Informace o místě a termínu svatby však ještě nebyly oficiálně sděleny.

Vdávat by se však měla i jejich dcera, princezna Iman. Ta pojme za manžela o dva roky staršího rodáka z Venezuely Jameela Thermiotise. O jejich vztahu se téměř nic neví, o to větší překvapení bylo jejich zasnoubení. Arabské vydání magazínu Harper’s Bazaar však spekuluje, že by k ceremoniálu mohlo dojít v Paláci Zahran v Ammánu, kde se v roce 1993 brali i jejich rodiče a kdysi také prarodiče.

Královské svatby v zemi pak završí i synovec krále Abdalláha II., Talal El-Saleh, se snoubenkou Danah, zasnoubil se však i jeho bratr Abdul.

Rovněž princ Ludwig Bavorský (40) by měl vstoupit do manželství, a to s o osm let mladší studentkou kriminologie na Oxfordu Sophií-Alexandrou Evekink. Nejstarší syn prince Luitpolda Bavorského a princezny Katrin Beatrix si rodačku ze Singapuru vezme zřejmě během léta.

Reklama

Další články

Načítám