Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzpomínáte si ještě na krásnou blondýnku Melanii z legendárního hororu Alfreda Hitchcocka Ptáci? Před 49 lety ji ztvárnila americká herečka a bývalá modelka Tippi Hedren, která v lednu oslavila 82. narozeniny. Ač je to jen stěží uvěřitelné, tato šmrncovní dáma se skutečně narodila roku 1930. Herečka, celým jménem Nathalie Kay ‚Tippi‘ Hedren, si zahrála hlavní roli ještě v dalším z Hitchcockových filmů, a to v thrilleru Marnie, kde se představila po boku Seana Conneryho.

Pokud vám Hedren někoho připomíná, máte správné tušení. Je totiž maminkou další slavné herečky - Melanie Griffith (54) a s věkem jsou si stále více podobné. Společně si obě zahrály například v thrilleru Psychopat ze San Francisca.

Přestože Hedren mluví o svém prvním filmu jako o Ptácích, ve skutečnosti si zahrála hlavní roli již v roce 1950 v muzikálové komedii The Petty Girl. S hereckou kariérou Hedren ani dnes rozhodně nekončí. Velice kladně hodnocený je například film Jayne Mansfield’s Car z letošního roku, v němž se objevila. Hedren se rovněž angažuje v záchraně zvířat. V roce 1983 založila v Kalifornii zvířecí záchrannou stanici Shambala Preserve.

Životem Tippi Hedren prošli tři muži, s nimiž se odhodlala vstoupit do manželského svazku. Prvním byl herec a producent Peter Griffith, za nějž byla vdaná devět let. Společně počali dceru Melanii Griffith. V roce 1964 si vzala svého agenta Noela Marshalla, se kterým vydržela 18 let. Hereččiným třetím manželem se stal obchodník Luis Barrenechea, ale pop třech letech se konal rozvod.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám