Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pouhých deseti letech má za sebou několik filmů. Naposledy Oliver Vyskočil zazářil v komedii Jiřího Havelky Mimořádná událost. V roli Petra perlil až encyklopedickými znalostmi z různých oborů. Od začátku ledna hraje v seriálu Jedna rodina kluka ve střídavé péči rodičů.

Johan je jedna z hlavních postav, osmiletý syn Kláry (Zuzana Vejvodová) a Karla (Tomáš Jeřábek), který má starší sestru Elišku. Ve skutečnosti pochází Oliver ze tří sourozenců. Nejstarší Sára (21) a prostřední Eliáš (14) také hrají. Půvabnou dlouhovlasou brunetku znají diváci Ulice coby Kristýnu, dceru Blanky (Linda Rybová) a Luďka (Vasil Fridrich).

Oliver se vyznamenal ve filmu Mimořádná událost, kde hrál neohroženého cyklistu jedoucího ve vlaku, který nikdo neřídí. A ostatní cestující udivoval hlubokými znalostmi. Proto nás zajímalo, jestli čtvrťák doma také exceluje, platí za mudrlanta?

„Encyklopedista není, ale mudrlant ano. Na všechno má vlastní názor, všechno ho zajímá a ke všemu potřebuje něco říct. A nejlépe, když může mít poslední slovo,“ řekla Super.cz se smíchem jeho maminka Kateřina Vyskočil Engelová. „Ze tří sourozenců se narodil poslední, musí přežít a prosadit se.“

Maminčino jméno odkazuje na zajímavý fakt. Jejím tatínkem byl slavný kaskadér Karel Engel (78), který zemřel 30. prosince 2018. Měl na svém kontě více jak 450 filmů! Věnoval se zápasu ve volném stylu a sedmkrát získal titul mistra Československa v polotěžké váze.

Sportovec, který se v roce 1972 zúčastnil olympijských her v Mnichově, založil s Jaroslavem Tomsou (†85) a Zdeňkem Srstkou (†83) první kaskadérskou společnost u nás, z níž později vznikla Filmka.

Při příležitosti smutného čtvrtého výročí, kdy její milovaný táta prohrál boj se zákeřnou nemocí, jsme se dcery Kateřiny zeptali, který z filmů, v nichž si zahrál, považoval za top?

„Poetický horor z roku 1970 Valérie a týden divů, kde měl jednu z hlavních rolí. Natočil ho Jaromil Jireš podle románu Vítězslava Nezvala a docenili ho spíš zahraniční diváci,“ prozradila Super.cz.

Je jasné, proč nám Oliver suverénně řekl. „Herectví se mi líbí, mám vzor v dědečkovi, díky kterému se k nám dostalo. Bavily by mě i akční scény, ale nejlepší by bylo herectví i kaskadérství dohromady.“

Reklama

Další články

Načítám