Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nikdy nebyla úplně slavná a sama se považovala za obyčejnou venkovskou herečku. Přesto role herečky Evy Matalové stopy v české kinematografii zanechaly. Dalších se ale nedočkáme. Její skon oznámil na sociálních sítích kamarád, herec Miloslav Mejzlík. Dožila se požehnaného věku 89 let.

Matalová pocházela z Brna, kde také vystudovala JAMU, a posléze hrála především na moravských divadelních scénách v Novém Jičíně, Uherském Hradišti nebo ve Zlíně, tehdejším Gottwaldově. Poslední angažmá měla v jihlavském divadle.

Pokud jde o filmografii, naposledy jsme ji mohli vidět ve filmu Domácí péče, který vrátil na filmová plátna Alenu Mihulovou. Zahrála si jednu z jejích pacientek. Eva Matalová se objevila také v legendárním dětském seriálu Spadla z oblakov nebo seriálech Náhrdelník a Četnické humoresky.

Eva Matalová byla v 50. letech krátce vdaná za operetního zpěváka Jiřího Letenského. Vzpomínat na ni bude dcera Zuzana a spousta vnoučat. Poslední rozloučení je naplánováno na 4. ledna v obřadní síni zlínského krematoria.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám