Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární fotbalista a brazilský národní hrdina Pelé podlehl ve věku 82 let rakovině střev. Truchlí pro něj nejen celá Brazílie, ale také snad každý fanoušek fotbalu. Ačkoliv ho v posledních letech sužovaly zdravotní problémy, prožil život naplno, a to jak na hřišti, tak v soukromí.

Brazilský útočník se rozhodně nestranil fanynkám, které mu padaly k nohám. Přestože byl ženatý „pouze“ třikrát, zplodil minimálně sedm dětí. Ovšem přiznal, že jich může být i více.

„Abych byl zcela upřímný měl jsem nějaké aféry, z nichž vzešly děti, o kterých jsem se ale dozvěděl až později,“ přiznal v minulosti.

Pět z jeho přiznaných dětí, Kelly (55), Edinha (51), Jennifer (43) a dvojčata Joshuu a Celeste (25) zplodil s prvními dvěma ženami Rosemeri dos Reis Cholbi a Assiriou Lemos Seixas.

Sandra, jež v roce 2006 podlehla rakovině, vzešla z aféry se služebnou Anisiou Machado. Nikdy se k ní nehlásil, přestože soud v roce 1996 uznal, že je jeho. Z dalšího poměru s novinářkou Lenita Kurtz pak měl dceru Flaviu (53).

Navzdory tomu, že byl sukničkář, byl prý „brazilský bůh“ ke všem svým manželkám a partnerkám upřímný. „Moje první žena, první přítelkyně o tom věděla. Nikdy jsem nelhal,“ uvedl k nevěrám.

Maria da Graca Xuxa (57), bývalá modelka, která se s Pelém začala vídat v pouhých 17 letech, například uvedla, že měli otevřený vztah, ovšem „otevřený“ byl pouze z jeho strany.

Právě tahle aféra ukončila v roce 1982 manželství s jeho první ženou Rosemeri. Tu si bral v 25 letech. I druhé manželství s gospelovou zpěvačkou Assiriou skončilo v roce 2008 rozvodem.

Přesto všechno se do toho rozhodl praštit potřetí a v létě 2016 se oženil s Marciou Aoki (49). S tou byl až do své smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám