Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Před lety rozdával lásku ve svých písních, procházel se hájem modřínů a miloval paní v černém. Dnes zpívá Karel Kahovec skvělé rokenrolové pecky let dávno minulých i největší hity svého výborného kamaráda Petra Nováka. Energii, se kterou dokáže přivést posluchače do varu a vytáhnout je na parket, by mu mladší zpěváci mohli jen závidět.

Karel Kahovec začínal v šedesátých letech jako bigbítová a rokenrolová hvězda. Od té doby uplynulo sice hodně vody, ale rokenrol je v oblibě dál. Důkazem toho jsou i reakce publika, zejména toho dámského. „ Za dobu co zpívám, už mi na parket přiletělo všelicos. Kalhotky, podprsenky, jednou dokonce i korzet. Tyhle černé kalhotky po mně hodila jedna slečna minulý týden v ostravském klubu Parník. Bylo to úžasný,“ chlubí se Karel.

Ještě před pár lety jste mohli Karla Kahovce potkat jako řidiče taxíku. Tomu už ale dávno odzvonilo. „Taxíkem nejezdím už pět let. Unavovalo mě to a taky teď máme s George and Beatovens tolik hraní, že mě to spolehlivě uživí. Máme i deset koncertů do měsíce. Do roka uděláme takových sto vystoupení, což je fantastické. Lidi chtějí šedesátá léta. Je to fajn,“ konstatuje zpěvák, který je dle svých vlastních slov dvakrát šťastně rozvedený, má dva vnoučky a v říjnu se mu narodí třetí.

Reklama

Další články

Načítám