Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

U herečky Lindy Rybové už se těší na Velikonoce hlavně její syn František. Bude totiž moct beztrestně ztřískat svoje setřičky. Totéž čeká i malou Jasmínku režiséra Jiřího Adamce (76). Také její starší bratr Daník už trénuje, aby ji s pomlázkou pořádně potrápil. Toník Terezy Kostkové (47) sourozence nemá, takže se nebude moct vyřádit.

„Velikonoce budeme trávit u nás doma na vesnici. A slavíme je jak v křesťanském, tak v pohanském duchu. Děti vnímají, že jsou svátkem zmrtvýchvstání, ale barvíme i vajíčka a chodí k nám koledníci z vesnice," vyprávěla Linda Rybová. "Vajíčka barvím s Rozárkou a Josefínkou, holky se pak schovávají a Franta je řeže hlava nehlava. Jsou mu teprve čtyři, tak zatím koleduje jen doma a nechodí po vesnici. Výzdobu máme rádi spíš přírodní, většinou jen vrbu a kočičky, žádné kýčovité ozdoby ze supermarketů,“ říká Linda Rybová, státní zástupkyně Ivana Pánková ze seriálu Cesty domů.

Podobně se připravují i u režiséra seriálu Jiřího Adamce. „S Daníkem jsem chodil koledovat od jeho tří let. Teď už je mu šest a letos půjde poprvé beze mně. Domluvil se s kamarádem Míšou, který už chodí do první třídy, tak se chystají za holkama seřezat je pomlázkou a těší se taky na vajíčka i na čokoládu. Jasmínce jsou teprve tři roky, doufám, že má ještě pár let čas, než k nám vtrhnou nějací zbojníci s pomlázkami. S barvením vajíček jsem u nás doma pomáhal zatím já, ale letos poprvé se na ně těší Daník. Má totiž období, kdy chce se vším v kuchyni pomáhat a baví ho i vařit, takže myslím, že barvení vajíček si nenechá ujít,“ říká Jiří Adamec.

U další seriálové herečky Terezy Kostkové proběhnou zřejmě svátky v klidu a bez zbytečné brutality. "Toník má sice pomlázku a zná velikonoční příběh o zmrtvýchvstání, ale koledovat asi nepůjde. Když byl malinký, jezdívali jsme na Velikonoce do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsme si je pokaždé moc užili, ale v Praze to nějak není ono, nějak mi sem ty velikonoční tradice nepasují,“ míní herečka.

Reklama

Další články

Načítám