Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I v posledním letošním dílu nekonečného seriálu pobavil diváky básničkou. Stejně jako jeho seriálový otec Milda, který také píše verše. Když se to tak vezme, nešlo o podobnost čistě náhodnou. Autorem veršíků, kterými Miloš Knobloch oblažuje své okolí, a hlavně ženy, je jeho představitel Jiří Štrébl.

Přitom Jiří Štrébl, skutečný otec herce, byl autorem textů pro písně Rudolfa Cortéze nebo Josefa Zímu. Takže je jasné, po kom největší „uliční“ bavič a populární básník z lidu získal tuhle schopnost. A protože diváky jeho legrační, ale i procítěné básničky skutečně baví, naznačil nám, že možná vyjdou knižně.

Vzhledem k tomu, že tatínek byl činný i v Asociaci kuchařů a celý život se gastronomií zabýval, zajímalo nás, jestli po něm syn podědil také tuhle schopnost. „Ano. Já v tomhle období mezi svátky připravuji kuchařský majstrštyk. U sebe doma dělám velkou večeři, kde chystám hodně jídel. Dvě, tři kachny, k tomu nějaká krůtí stehna, bílé i červené zelí, sám dělám knedlíky, tři druhy polévek,“ líčí Štrébl sváteční hostinu.

Ve výsledku tam bývá 15, ale rekord je i 25 lidí, přitom má poměrně malinký byt. „Takže to je docela zajímavý,“ směje se. Ptali jsme se tedy, jestli rád vyvařuje ve velkém. „To není rád, mně to tak zůstalo, v malým neumím, protože na vojně jsem byl šéfkuchař. Vařil jsem pro 1300 lidí!“

Na co by nás pozval? „Na cokoliv. Já jsem poměrně skromnej. Takže vám můžu říct, že jsem dobrej kuchař,“ řekl se smíchem Jiří Štrébl (64) Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám