Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ekonomickou krizi pomalu pociťuje i ugandský farmář Musa Hasahya (67) s 12 manželkami, otec 102 ratolestí a dědeček 568 vnoučat. Ten se konečně rozhodl, že svou rodinu nebude nadále rozšiřovat. Náklady na živobytí jsou totiž příliš vysoké.

Musa požádal své ženy, aby braly antikoncepci, rodina už totiž skoro nemá na jídlo. „Můj příjem se v průběhu let snižuje, ale náklady na život rostou a moje rodina se také rozšiřuje. Bral jsem si jednu ženu za druhou. Jak se někdo může spokojit pouze s jednou manželkou?“ uvedl pro deník The Sun.

V oblasti, kde Musa žije, je polygamie nejen legální, ale i běžná. Se všemi svými ženami farmář žije v jednom domě, aby dohlédl na to, že mu je neodloudí jiní muži.

Na farmě s nimi žije i zhruba třetina jeho dětí ve věku 6-51 let. Jeho nejstarší dítě je o 21 let starší než jeho nejmladší žena.

Tou je Zulaika, matka 11 dětí. Ani ta už ale po dalších potomcích netouží. „Nebudu mít žádné další děti, viděla jsem, jaký to má neblahý dopad na finanční situaci, tak beru antikoncepci,“ nechala se slyšet.

Reklama

Další články

Načítám