Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Helen a Simon Berrimanovi jsou milovníci Vánoc jako každý jiný. I oni si užívají přípravu štědrovečerní večeře, zdobení stromku nebo rozbalování dárků. Jen to dělají nazí.

Zatímco většina z nás tráví Štědrý den ve vánočních pyžamech nebo svetrech, Berrimanovy výběr outfitu nemusí trápit. Prostě jsou nazí, a to i navzdory tomu, že mají při večeři hosty.

Pravidelně se k nim dokonce připojuje Helenina matka a patnáctiletá dcera. Ovšem Helen se Simonem jsou jediní, kdo je u štědrovečerní tabule nahý.

„Někteří lidé si myslí, že jsme se kompletně zbláznili, obzvlášť když zjistí, že si zveme na Vánoce hosty, ale my vyznáváme absolutní přijetí vlastního těla a chceme, aby se všichni cítili příjemně,“ vysvětluje pár s tím, že se i letos těší na další „nahé“ Vánoce.

„Moje náctiletá dcera s matkou respektují náš životní styl. A už je ani nezarazí, když jim otevřeme, jak nás pánbůh stvořil,“ dodává Helen.

Simon byl nudistou, než se s Helen poznali. Svou partnerku ale nemusel dlouho přemlouvat. Dokonce kvůli koníčku zanechala své práce vedoucí optiky, aby se mohla věnovat psaní pro nudistický magazín.

Nakonec se s tím smířilo i její okolí, i když příbuzní se k páru rozhodně neplánují přidat. Helen se na Simonův životní styl adaptovala v roce 2020, kdy se začala nahá objevovat i na zahradě, na očích sousedům. Nejprve se styděla, ale když si uvědomila, že to nevadí jim, stud ji přešel.

Později začala pózovat jako nahá modelka umělcům, kteří byli také nazí. Zpočátku prý nevěděla, kam s očima, ale nakonec si i na nahotu ostatních zvykla.

„Uvědomila jsem si, že jsem strávila 20 let obavami, co si ostatní myslí o tom, jak se oblékám. Každý má jizvy a strie, je prostě hezké, když si nemusíte dělat starosti s jejich zakrýváním,“ dodala s tím, že její přístup pomohl i její dceři, která prý díky tomu přijímá vlastní tělo mnohem lépe.

„Dneska už si nedovedu představit, že bych strávila Vánoce v pyžamu,“ dodala Helen na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám