Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Alicia Silverstone (47) patřila k hollywoodským kráskám, fanoušci ale vždy marně toužili po tom, aby na obrazovce ukázala své tělo. Místo peněz za natáčení ji nakonec ke svlékání přiměl až její životní postoj. Teď se nahá snaží přesvědčit lidi, aby bojkotovali módu ze zvířat.

Americká herečka, modelka a producentka se v minulosti proslavila v komediích Praštěná holka a Dožeň, co se dá! nebo v klipu Aerosmith Crazy. Od roku 1999 je vegankou a stala se bojovnicí za práva zvířat.

A právě díky tomu ji mohou lidé vidět nahou. A to úplně. Herečka se svlékla v kampani pro organizaci PETA a bojuje proti kožedělnému průmyslu. Nabádá návrháře a zákazníky, aby místo toho hledali alternativy šetrné k přírodě, jako je kůže z hub, kaktusů a jablek. Na plakátu stojí jen v kozačkách z umělé kůže před kaktusy a zakrývá si rukama intimní partie. Nechybí slogan „nebuď blbec, oblékej se vegansky.“

„Jestli musím být nahá, abyste mysleli na zvířata, tak je to to, o co mi jde. Mým snem je dostat tyto veganské materiály šetrné k Zemi do rukou těch největších designérů,“ řekla Alicia během vzniku reklamy. Obrovský billboard s touto reklamou by měl viset i na Times Square v New Yorku. Alicia pro organizaci poprvé pózovala v roce 2007 a pak v roce 2017.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám