Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mike Addis (64) a jeho žena Catherine Weightman (59) z Cambridgeshiru staví už 28 let každoročně neuvěřitelné vánoční dekorace z Lega. Za tu dobu se jejich sbírka opravdu rozšířila, z kostiček mají nyní v obývacím pokoji celou stěnu, včetně krbu nebo vánočního stromku.

Strom má dva metry a stěna zahrnuje neuvěřitelné množství do detailu propracovaných ozdobiček, jako třeba Santovy boty, koláčky či sirky, kterými „zapálíte“ krb z Lega. Ale nemyslete si, tuhle obří nádheru nebyla legrace postavit.

Mike a Catherine stavbě obětovali dvě až čtyři hodiny každý večer po dobu dvou měsíců. A světe, div se, díky této aktivitě dokázali zredukovat účty za topení.

„Je to taková sociální záležitost,“ říká Mike. „A navíc vás to zahřeje. Nevěřili byste, jaké je teplo u stavby Lega, kdy se vlastně ani moc nehýbete, ale mohli jsme klidně vypnout topení,“ pochlubil se.

„Pořád vstáváte a pobíháte kolem, jak hledáte jednotlivé kousky. Je skvělé, že jsme ani v takové zimě nemuseli přitápět dřevem, protože nám bylo dostatečně teplo,“ dodal na vysvětlenou.

Na celou stěnu použil pár 400 tisíc kostiček Lega a nejvíc zabrat jim prý dal vánoční stromek. Jejich vášeň pro Lego začala, když byly jejich děti malé, dnes už jsou z nich ovšem dospělí, páru ale nadšení pro stavbu Lega vydrželo.

Z minulých staveb, kterými se mohou pochlubit, stojí za zmínku například 6,5 metru dlouhá replika London Bridge nebo 3,5 metru vysoká replika Elyské katedrály.

„Užíváme si to. Je hezký pocit dokončit něco tak velkého a technicky zajímavého. Je to lepší než sledovat televizi,“ doplnil bývalý učitel ekonomie.

A velmi zajímavý je pro pár i proces rozebírání zdi. Každoročně v lednu pořádají večírek s vínem a jídlem pro přátele, kteří mají stresová zaměstnání. Ti jim s rozebíráním pomohou a všichni se u toho dobře baví. Ovšem i s pomocí přátel jim to trvá zhruba dva týdny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám