Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rok 2022 už navždy zůstane v paměti lidí jako rok, kdy zemřela nejdéle vládnoucí britská královna. Tento svět ale opustila ale i řada osobností showbyznysu, po kterých tu zůstane prázdné místo. Zavzpomínejte, čí hvězda letos vyhasla.

Sidney Poitier (†94)

Americko-bahamský herec získal v roce 1964 Oscara jako první člověk tmavé pleti za film Polní lilie. Za svůj život natočil desítky filmů. Zahrál si třeba v legendární komedii Hádej, kdo přijde na večeři.

Bob Saget (†65)

Herec a komik se proslavil hlavně rolí v seriálu Plný dům. Byl nalezen mrtvý v hotelovém pokoji v Orlandu na Floridě během svého turné s komediálním pořadem. Jako příčina smrti bylo uvedeno poranění hlavy.

Meat Loaf (†74)

Rockový zpěvák s jedinečným hlasem a držitel ceny Grammy se proslavil hlavně hitem I'd Do Anything For Love. Také si ale zahrál ve více než padesáti filmech. Podle dostupných informací zemřel po onemocnění covidem.

William Hurt (†71)

William Hurt získal v roce 1986 Oscara za roli ve filmu Polibek pavoučí ženy. Později se ale objevil také v několika marvelovkách. V roce 2018 mu lékaři diagnostikovali rakovinu prostaty, která se rozšířila do kostí.

Ray Liotta (†67)

Hollywoodský herec se proslavil hlavně rolí ve filmu Mafiáni, objevil se ale v desítkách dalších snímků a také v seriálech. Zemřel ve spánku během natáčení filmu v Dominikánské republice. Nikoliv však na place, ale ve spánku.

Aaron Carter (†34)

Zpěvák, rapper a herec, který se proslavil jako dětská popová hvězda a vystupoval i s Backstreet Boys, skupinou, ve které působil jeho bratr Nick. Roky se potýkal se závislostí a měl psychické problémy. Byl nalezen ve vaně ve svém domě nedaleko Los Angeles.

Tom Parker (†33)

Jen o rok mladší navždy odešel Tom Parker, člen britské skupiny Wanted, která vznikla v roce 2009 a proslavila se hitem Glad You Came. V roce 2020 Tomovi lékaři diagnostikovali čtvrtou fázi agresivního typu mozkového nádoru.

Olivia Newton-John (†73)

Australská herečka a zpěvačka se proslavila rolí Sandy v muzikálu Pomáda, ale také několika známými hity. V roce 1992 oznámila, že bojuje s rakovinou. Ta se jí vrátila v letech 2013 a 2017. Založila nadaci pro výzkum léčby rakoviny.

Anne Heche (†53)

Anne Heche byla americká herečka, režisérka a scenáristka. Zemřela po tragické nehodě, kdy se svým autem ve vysoké rychlosti vjela do domu v Los Angeles. Kvůli kombinaci nadýchání kouře a popálenin došlo k mozkové smrti.

Alžběta II. (†96)

V srpnu tento svět opustila britská panovnice Alžběta II., která byla korunována v roce 1952. Vládla sedmdesát let a stala se symbolem stability. Královna zemřela pokojně ve svém sídle Balmoral, obklopena svými nejbližšími.

Coolio (†59)

Americký rapper se proslavil hlavně hitem Gangsta's Paradise, za který získal i cenu Grammy. Byl nalezen na podlaze koupelny v domě svého přítele. Zanechal po sobě deset dětí.

Angela Lansbury (†96)

Lidé ji znali spíše jménem seriálové role. Jessica Fletcher jako spisovatelka a detektivka vyřešila nejeden zločin. Angela ji hrála dvanáct let, na stříbrném plátně se ale pohybovala přes sedmdesát let.

Loretta Lynn (†90)

Legenda americké country byla držitelkou ceny Grammy. Největší slávu prožila v 60. a 70. letech minulého století. Nahrála celkem 70 alb a složila 160 písniček. Zemřela pokojně ve spánku u sebe doma ve státě Tennessee.

Robbie Coltrane (†72)

Skotský herec si zahrál v množství snímků, mimo jiné i v bondovkách. V pozdějším věku se ale do širokého povědomí dostal rolí Hagrida v sérii o Harrym Potterovi. Příčinou jeho úmrtí bylo selhání více orgánů.

Leslie Jordan (†67)

Americký herec a komik měřil jen 1,5 metru. Spousta lidí si ho bude pamatovat například ze seriálu Will a Grace. Malý velký muž měl na Instagramu téměř šest milionů fanoušků. Jeho život skončil tragicky, když autem narazil do zdi v Hollywoodu.

Kirstie Alley (†71)

Herečka se proslavila hlavně rolí maminky z filmové série Kdopak to mluví? U diváků ale uspěly i další komedie, ve kterých se Kirstie Alley objevila. Zpráva o její smrti byla pro mnoho lidí šokem. Herečka krátce bojovala s rakovinou střev. Odešla ve věku jedenasedmdesáti let.

Reklama

Další články

Načítám