Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odvolací soud dnes změnil rozsudek Václavu Upíru Krejčímu (67). Ten původně u okresního soudu tvrdil, že pil alkohol až po červnové nehodě, kdy naboural na lesní cestě. Teď změnil svou výpověď a uvedl, že si před jízdou dal lok whisky. Soud obhajobě nevěřil, přesto snížil dobu zákazu řízení i peněžní sankce.

Václav Upír Krejčí letos dvanáctého června sedl do auta a havaroval na lesní cestě v obce Mirošovice, kde má chatu. Herec sjel do potoka, kde se vůz převrátil. V krvi měl v té době přes dvě promile alkoholu. Krejčí se nejdříve snažil hájit tím, že si alkoholu lokl až po nehodě, poté, že měl s sebou láhev a trochu se napil před jízdou. Nepřesvědčil ani původní, ani odvolací soud.

„Vina obžalovaného byla zcela spolehlivě prokázána,“ uvedla podle idnes.cz Jitka Sochorová, předsedkyně odvolacího senátu Krajského soudu v Praze. Václav Upír Krejčí se přesto dočkal zmírnění původního trestu. Zákaz řízení mu byl zkrácen ze třiceti měsíců na dva roky a místo 224 tisíc má zaplatit jen 35 tisíc.

„O přečin ohrožení pod vlivem návykové látky nepochybně jde, byť jel jen po lesní cestě, protože tam spadá jakékoliv řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Je však třeba přihlédnout i k tomu, že nešlo o úsek nijak frekventovaný, nijak dlouhý a dopravní nehodou poškodil především sám sebe, zranil se a poničil si auto,“ dodala soudkyně.

Soud přihlédl k tomu, že herec byl do té doby bezúhonný a navíc bere důchod jen kolem sedmnácti tisíc měsíčně a nemá nijak vysoké ani vedlejší příjmy. Rozsudek je pravomocný od dnešního dne.

Reklama

Další články

Načítám