Hlavní obsah
Článek

V nejsledovanějším soudním procesu letošního roku došlo v jeho závěru k nečekanému zvratu. Znesváření exmanželé Amber Heard (37) a Johnny Depp (60) uzavřeli dohodu. Herečka nakonec z původních 10,35 milionů dolarů (téměř 236 milionů korun) zaplatí hvězdě Pirátů z Karibiku pouze milion (22,8 milionů korun).

„Je pro mě důležité říct, že jsem si tohle nikdy nevybrala. Bránila jsem svou pravdu a během té doby byl můj život ničen. Očerňování, kterému jsem čelila na sociálních sítích, je jen důkazem toho, jakým způsobem jsou ženy znovu viktimizovány, když se v takovém případu ozvou,“ napsala herečka v pondělí na Instagram.

„Po dlouhém zvažování jsem učinila velmi těžké rozhodnutí urovnat případ pomluvy, který proti mně vznesl můj bývalý manžel ve Virginii. Neučinila jsem tím žádné přiznání, toto není akt ústupku,“ doplnila herečka, které se během procesu téměř všechny její důkazy proti Deppovi rozsypaly jako domeček z karet.

I proto se porota nakonec přiklonila na stranu herce. Exmanželé se po rozvodu vzájemně obvinili z domácího násilí. Pro Deppa byl poslední kapkou sloupek Heard pro Washington Post z roku 2018, v němž jej sice neadresně, ale zcela zřejmě popisovala jako násilníka a samu sebe jako oběť. Herec následně herečku obvinil z pomluvy a nekonečný kolotoč soudních přelíčení se rozběhl naplno…

Deppovi právníci Benjamin Chew a Camille Vasquez uvedli, že případ nikdy nebyl o penězích. „Jsme rádi, že můžeme formálně uzavřít dveře k této bolestné kapitole pro pana Deppa, který během tohoto procesu dal jasně najevo, že jeho prioritou je vynést pravdu na světlo světa,“ uvedli v prohlášení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám