Hlavní obsah
Článek

Sobotní klání o Českou Miss pro rok 2012 zná své vítězky. Večerem provázela neotřelá moderátorská dvojice Jaro Slávik a Gábina Partyšová a titul královny krásy se pokoušelo získat 14 finalistek. Vítězkou a Českou Miss 2012, kterou svými hlasy zvolili televizní diváci, se stala Tereza Chlebovská (21). Titul Miss World, jež volila porota, získala osmnáctiletá Linda Bartošová a dvaadvacetiletá Tereza Fajksová se pyšní titulem Miss Earth. Jak samy sebe vítězky hodnotí a jsou zadané?

České Miss 2012 Tereze Chlebovské je 21 let a zatím studuje. Přijela zastupovat slezský Krnov a jak sama říká, mezi její vlastnosti patří empatie, je přátelská, ale rovněž prý cholerická a tvrdohlavá. Vítězstvím v soutěži se jí splnil dětský sen, jelikož už v 5. třídě základní školy s kamarádkou zorganizovala školní Miss a rovněž ji moderovala. Tereza je zábavná a dokáže skvěle tančit i zpívat. Hudbu a zpěv dokonce studuje na Ostravské univerzitě.

„Sama sebe bych charakterizovala jako obyčejnou holku se smyslem pro humor, občas cholerickou, která si jde za svými sny. V životě se řídím heslem: Kdo chce - hledá způsob, kdo nechce - hledá důvod,“ prozradila Tereza.

Se soutěžemi krásy má již poměrně bohaté zkušenosti i z dospělosti. V loňském roce získala v klání Miss Praha Open tři ocenění a o rok dříve se stala podle informací deníku Blesk první vicemiss na soutěži středoškolských krásek Renata v Havířově. V minulosti získala ještě titul Miss léto. Tereza je momentálně bez přítele, o její přízeň se prý mohou ucházet drsňáci s dobrým srdcem. Takový muž je pro novou Českou Miss prý ideálem.

Tereza Fajksová (22) je studentkou a pochází z Ivančič. Vyjádřila se, že je cílevědomá, bojovná, lenivá, ale také skromná, čestná a spolehlivá. Tereza je introvert a na první pohled zaujme vysokou a vysportovanou postavou. O příteli prozradila, že se znají už od dětství a že studuje Masarykovu univerzitu.

Linda Bartošová nedávno oslavila plnoletost. Pochází z Pardubic a je rovněž studentkou. Říká o sobě, že se upřímná, empatická, ale také dokáže být hodně tvrdohlavá. Z dřívějších vítězek Miss nápadně připomíná Kateřinu Průšovou. Zdá se, že u Lindy mají muži utrum. Je zadaná už tři roky a její partner pracuje v rodinné firmě jako stavbyvedoucí.

Reklama

Další články

Načítám