Hlavní obsah
Článek

Felix Slováček (80) oslaví příští rok jubilejních 80 let a při té příležitosti vzniká vskutku unikátní projekt. Jako dárek si slavný saxofonista nadělil film, který bude mapovat jeho život. Během rozhovoru se Super.cz tuto novinku náhodou prozradil. "Dnes jsem seděl ve střižně v televizi, protože se o mně točí film k osmdesátinám," odtajnil Felix.

Film o nejslavnějším českém saxofonistovi a skladateli je zatím v plenkách a sám Felix teď vybírá záběry. "Vybíral jsem věci, které byly natočeny v České televizi v Praze, v Brně, v Ostravě. Prostě všude možně, i ve světě. Myslím si, že tam budu sedět ještě 14 dní, kolik tam toho je," prozradil.

Vzpomínání a procházení archivů se Felixovi líbilo a on sám si dobu, kdy začínal, velmi pochvaluje. "Když jsem se díval na ty svoje začátky, to bylo tak krásný všechno. Jak mně ty prsty běhaly! I ty pořady, které se dělaly," řekl a popsal i svoje pocity, které při pohledu na archivní záběry má. "Spíš je to dojemné. Že by byl člověk na sebe pyšný, to se tak nedá říct," říká pokorně.

Ještě jedna věc Felixe na záběrech zaujala. "Byl jsem mladý, měl jsem vlasy," směje se. Zároveň podotýká, že zamlada byl „hrozný“. "Já jsem byl hroznej v mládí a myslím si, že můj syn to má po mně," říká s nadsázkou Felix.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám