Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karlos Vémola (38) se nedávno vrátil z nemocnice, kde doslova utekl hrobníkovi z lopaty poté, co ho postihl zánět v těle, který vyústil v trombózu v levé ruce. Logicky tak musel zrušit i dlouho očekávaný titulový zápas s Patrikem Kinclem.

Nyní Karlos řeší další problémy. V jeho domě zasahovala celní správa kvůli údajnému dovozu a chovu exotických zvířat. Sám Karlos tvrdí, že celní správa u něj zasahovala na základě udání. On sám má ale prý všechno v pořádku.

„Šlo o vyšetřování veškerých mých zvířat, to znamená papíry k nim, povolení a tak dále. Vše jsem předložil. Žádné obvinění proti mně nebo trestní stíhání za tím nebylo. Byli tam vyšetřit moje papíry ke krokodýlům, ke lvům,“ řekl Blesku Vémola s tím, že dál má od policie zakázáno o případu mluvit.

Vémola se považuje za velkého milovníka zvířat, který má podle svých slov povolení k chovu krokodýlů, lvů i tygrů. Udání ale policie musí prošetřit, čemuž se prý zápasník nebrání.

„Byl to organizovaný tah před zápasem, který se stejně neuskuteční. Bylo to rozpoutaný a schválně udělaný, aby kontrola přišla v tomto čase,“ myslí si Vémola, který už má doma dva lvy.

„Mám s jednou lvicí starostí až nad hlavu. Jsem ale řádný chovatel, ze zákona nemůžu chovat jednu lvici, lev je párové zvíře. Musíte mít minimálně dva. Do tří let jsem musel pořídit druhou. Není podmínka, aby to byl samec, můžou to být dvě holky. Splnil jsem všechny podmínky k chovu, tak jsem druhou pořídit musel,“ vysvětlil letos Super.cz Vémola, proč si pořídil druhé lvíče.

Už tehdy o svých zvířatech mluvil s velkou láskou a chlubil se jimi v reportážích. Udání na jeho chov přišlo ale až nyní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám