Hlavní obsah
Článek

Kdo by si nepamatoval na herečku Olgu Schoberovou (81), která v 60. letech patřila k nejkrásnějším ženám tehdejší doby. Byla to právě tahle kouzelná blondýnka, která se jako první Češka objevila na titulní stránce prestižního pánského časopisu Playboy, kam si ji vybral sám zakladatel magazínu a milovník ženské krásy Hugh Hefner.

Tehdy v březnu roku 1964, kdy Playboy s Olžinou fotkou, na níž hrají prim její dlouhé štíhlé nohy, vyšel, bylo krásné herečce pouhých 21 let. Už tehdy ale byla známá nejen u nás, ale i ve světě. Její kariéru odstartovala westernová komedie Limonádový Joe. To ale byl už její druhý film. Tím prvním byla komedie Bylo nás deset, pro kterou si tehdejší fakturantku pražského Technomatu vybral režisér Antonín Kachlík.

Následoval film Kdo chce zabít Jessii? a také filmové nabídky z Německa, Rakouska, Itálie, kde své fanoušky potěšila odhalenými scénami ve filmu Lucrezia Borgia, Velké Británie, kde zaznamenala velký úspěch filmem Její pomsta, díky kterému byla dokonce představena královně Alžbětě II., a také z Hollywoodu.

Olga byla dvakrát vdaná. První manželství s americkým kulturistou a hercem Bradem Harrisem se rozpadlo po dvou letech. Jejím druhým mužem byl producent John Calley, pozdější prezident společnosti Warner Brothers. Ani druhý svazek ale nevydržel. Po rozvodu se herečka vrátila zpět do Česka. Olga Schoberová žije v Praze, z prvního manželství má dceru Sabrinu, která žije v Americe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám