Hlavní obsah
Článek

Dokument Harry & Meghan, který dnes uvedl Netflix, budí silné emoce. Vévoda (39) s vévodkyní (42) ze Sussexu v něm probírají nejen své soukromí a křivdy, jakých se jim během doby, kdy působili jako aktivní členové britské královské rodiny, údajně dostalo, ale také například „rasistické Brity“, jak je nazval sám Harry.

Netrvalo dlouho a některá tvrzení páru postupně začala ztrácet na důvěryhodnosti. Například hned v úvodu mohou diváci vidět upozornění, že členové královské rodiny odmítli pro sérii poskytnout komentáře nebo se v ní objevit. Z Paláce se ale už teď ozývají hlasy, které to rozporují.

Zdroje Daily Mailu tvrdí, že nikdo z Buckinghamského paláce nebyl osloven, aby poskytl pro dokusérii komentář. A to jak nikdo z řad královské rodiny, tak nikdo ze zaměstnanců. Později však přiznaly, že Kensingtonský palác obdržel e-mail od jakési třetí strany, produkční společnosti, nikoliv však Archewell foundation patřící Harrymu a Meghan ani Netflixu. Pobočníci prince z Walesu se poté měli snažit kontaktovat Sussexké a streamovacího giganta kvůli ověření, ale údajně se jim nedostalo odpovědi.

„Bez tohoto ověření jsme nebyli schopni poskytnout žádnou odpověď. Podstata e-mailu, který jsme obdrželi, také neřešila celou sérii,“ uvedl zdroj.

Dodal, že král ani princ z Walesu prozatím nebudou oficiálně komentovat pobuřující obsah dokumentu, včetně obvinění z rasismu a „nevědomé zaujatosti“ a řady bodnutí namířených proti Karlovi III., Williamovi a Kate.

Za manipulativní a zkreslené byly diváky označeny i některé záběry, které byly použity už například v traileru. Zjevně jsou ilustrační, přestože budí dojem, že se týkaly páru a jejich „šikany“ ze strany britského tisku.

Jde například o záběry novinářů, kteří loni čekali před soudem na Katie Price. Záběry osamoceného fotografa, jenž zdánlivě tajně vyfotografoval Harryho, Meghan a syna Archieho v soukromém domě. Ve skutečnosti šlo o předem dohodnuté zpravodajství o návštěvě arcibiskupa Desmonda Tutu. Kamery kolem limuzíny před střihem na uplakanou Meghan zase pocházejí ze snahy zachytit bývalého právníka Donalda Trumpa. Další záběry na davy fotografů pak pocházejí z dávné premiéry Harryho Pottera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám