Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Finalistka České Miss Essens Nicole Šáchová překonává vlastní hranice. Přihlásila se do soutěže krásy, přestože trpí poruchou autistického spektra. Nicole má Aspergerům syndrom. Ten se projevuje především potížemi v komunikaci a sociálním chování. U lidí s touto nemocí je také snížena schopnost porozumět běžným společenským situacím.

Jak Nicole zvládá soutěž krásy? V posledních týdnech je neustále ve společnosti velkého množství lidí. "Bojuju s tím celý život. Už to pro mě není taková komplikace, ale bojím se, jak budu působit na lidi," řekla Super.cz krásná Nicole.

"Mám lehkou formu autismu, Aspergerův syndrom. Ovlivňuje mě to v osobní hladině života. Hůř navazuji dlouhodobá přátelství, hůř si hledám partnery," vysvětlila.

Porucha bohužel není léčitelná. "Léčit se to nedá. Hodně pomáhají terapie, ale na to já úplně nejsem. Snažím se s tím popasovat sama," přiznala kráska, která se touží stát královnou krásy.

"O modeling se zajímám dlouho, dostala jsem se k tomu ale později než většina dívek. Miss může být zlatá vstupenka do tohoto světa. Doufám, že mi to pomůže trošku dál," dodala.

O tom, která z dvanácti dívek se stane Českou Miss Essens se rozhodne už tuto neděli. Sledovat Českou Miss Essens můžete od 20:15 na televizi Prima.

Reklama

Další články

Načítám