Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Antonín Panenka (63) zase jednou dokázal, že je právem nazýván fotbalovou legendou. Při nedávné akci totiž předvedl famózní výkon, který by mu mohli závidět mnohem mladší hráči, a na jehož konci čekala příjemná odměna.

Aby vyhrál sázku s pivovarem, který vyzývá známé osobnosti, aby dokázaly, že jsou stejně jako on ve formě, musel se mistr Evropy z roku 1976 trefit fotbalovým míčem svým pověstným dloubákem ze břehu Vltavy na malou loďku. Nutno podotknout, že se jednalo o velmi pohyblivý cíl a i sličná figurantka sedící v člunu měla plné ruce práce s jarním říčním proudem.

Panenka měl na trefu pět pokusů, ovšem míč poslal na loďku hned napodruhé. „Zas tak těžké to pro mě nebylo. I po letech to člověk v noze má. Tyhle věci se nezapomínají,“ řekl s úsměvem ke svému úkolu, jehož úspěšné splnění mu vyneslo roční konzumaci Staropramenu, tedy 292 litrů zlatavého moku, což je v Česku průměrná roční spotřeba na osobu.

Stejnou výhru získal i další sportovec, driblingová hvězda a rekordman, držitel „světového rekordu v počtu rekordů“, Jan Skorkovský. Ten předvedl své neuvěřitelné dovednosti, když s míčem ve vzduchu vyšel pražské Zámecké schody.

Související témata:
Antonín Panenka

Reklama

Další články

Načítám