Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Gwendoline Christie (44) byla nezapomenutelná jako Brienne z Tarthu ve Hře o trůny. Postava neohrožené rytířky neměla být žádná krasavice, a tak podle toho tvůrci herečku namaskovali. 191 cm vysokou Christie ostatně nikdy neobsazovali do rolí půvabných dam, přestože si zahrála například v sérii Hunger Games či filmu Star Wars: Poslední z Jediů a dalších.

Až nyní se konečně dočkala. Gwendoline obsadili do role Larissy Weems, ředitelky školy Nevermore, v novém netflixovém trháku Wednesday. A jak sama říká, konečně si před kamerou připadala krásná.

„Konečně se sama sobě na obrazovce líbím. Velké díky patří Timu Burtonovi a celému týmu, který pracoval na mých účesech a make-upu,“ vyjádřila vděk v novém rozhovoru pro Entertainment Weekly.

„Tim mi řekl, ať si s postavou dělám, co chci, že mám volnou ruku a o všem budeme mluvit,“ vzdala hold slavnému režisérovi, který seriál produkoval a částečně režíroval.

„Chtěla jsem vytvořit hrdinku ve stylu Hitchcockových postav. Krásku, ke které by mladé ženy vzhlížely, a byla by ztělesněním jejich kinematografických fantazií. Tim měl stejnou ideu, stejně jako kostymérka Colleen Atwood,“ popsala tvůrčí proces.

Wednesday je spin-offem Addamsovy rodiny a pojednává o stejnojmenné hlavní hrdince, kterou rodiče pošlou na internát akademie pro „zvláštní“ děti, a tam se začnou odehrávat její dobrodružství. Seriál se velmi povedl a trhá na streamovací síti rekordy.

Reklama

Další články

Načítám