Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to 30 let, co bylo v kinech uvedeno pokračování jedné z nejoblíbenějších vánočních komedií Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Herec Joe Pesci (79) alias Harry na natáčení dodnes vzpomíná s láskou, i když si při něm vytrpěl své.

Kdo by nemiloval Kevinovy pasti, které nastražil na zloděje Harryho a Marva, aby je odlákal od krádeže peněz z hračkářství, které měly připadnout dětem v nemocnici. Jenže při jednom takovém kousku, kdy Pescimu hoří hlava, utrpěl herec vážné popáleniny.

Pesci odmítl kaskadéra, čehož možná později litoval. „K boulím, modřinám a bolesti svalů z nekonečného smíchu jsem utrpěl vážné popáleniny na temeni hlavy,“ přiznal nyní magazínu People.

„A to jsem měl štěstí, že ty skutečně nebezpečné kousky dělali opravdoví kaskadéři,“ dodal.

Navzdory zranění ovšem uznal, že mu natáčení se stejnými herci a týmem, včetně režiséra Chrise Columbuse a scenáristy Johna Hughese, přineslo stejně radosti jako tvorba prvního dílu, jestli ne dokonce více.

„Byli jsme na place spontánnější a kreativnější,“ popsal. „Byla to příjemná změna tempa, u obou dílů se jednalo spíš o komedie s trochu většími fyzickými nároky.“

Představitele hlavního hrdiny Kevina Macaulaye Culkina (43) si Pesci velmi oblíbil. „Byl to opravdu slušný a na svůj věk profesionální kluk. Záměrně jsem se mu vyhýbal, abychom zachovali dynamiku mezi postavami,“ dodal ovšem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám