Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Jana Adamcová (39) si po porodu druhého dítěte, dcery Jasmine Anny, protáhla mateřskou dovolenou na regulérní tříletou rodičovskou. Spekulovalo se, že manželka režiséra Jiřího Adamce (63) to udělala proto, že se její muž rozkmotřil s TV Nova, kde pracovala jako sporťačka. Teď má v plánu návrat.

Jana Adamcová si se synem Daniel dlouhou mateřskou dovolenou neužila. Na obrazovku TV Nova se jako sportovní komentátorka vrátila po pár měsících. S dcerou Jasmine Anne je doma už dva a půl roku. To, že si mateřskou dovolenou protáhla na rodičovskou bylo spojováno s faktem, že se její manžel rozkmotřil s Novou a přešel do konkurenční Primy.

"Za půl roku se chci ale vrátit do práce. Mám stále smlouvu v televizi. Jsem jen na rodičovské dovolené," řekla Novinkám Adamcová. "Měla bych se vrátit do své pozice," doplnila. Signály, že když její muž televizi tzv. zradil, vrátka na své místo nemá zrovna otevřená, se rozhodla nevnímat. "Nevím, zda mne budou vítat s otevřenou náručí. Neumím v tuto chvíli zhodnotit, jak to bude vypadat. Ale jsem tam stále zaměstnaná. Takže uvidíme," míní Adamcová.

Moderátorka odmítá to, že by měla být brána jako nežádoucí kvůli manželovi. "Muž nebyl na Nově zaměstnaný. Měl s nimi pouze smlouvu na konkrétní projekty. Když ho přestali potřebovat tam, potřebovali ho někde jinde," narážela na fakt, že když Adamec skončil se seriálem Pojišťovna štěstí na Nově, začal točit Cesty domů na Primě.

Jana Adamcová v době rodičovské dovolené bere jen málo zakázek. "Občas někde něco moderuju, jde o to, zda se mi to hodí časově kvůli hlídání. Nemám žádnou chůvu, pomáhá mi jen moje maminka," řekla Novinkám. "Spíš než práce, si ale užívám dětí a domácnosti a strašně se mi to líbí. Příjemným rozptýlením je, když mě občas pozvou na nějakou akci i s dětmi," doplnila.

Že by jí televizní obrazovka nechyběla, říct nemůže. "Teď je mi docela hezky a až to zase přijde, tak to přijde. A kdyby se to nestalo, tak se také nezblázním. Samozřejmě bych se k profesi ráda vrátila," svěřila.

Pokud se ale vrátí do zaměstnání, o jisté radosti života bezpochyby přijde. "Jezdíme hrozně rádi k moři. Když má manžel pauzu deset nebo čtrnáct dnů, okamžitě odjíždíme. Děti to milují. Letos jsme byli naposledy na Seychelských ostrovech a chystáme se do Egypta. To je taková naše chalupa, jezdíme tam dvakrát do roka," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám