Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize v pondělí odvysílala poslední díl závěrečné série jednoho ze svých divácky nejúspěšnějších seriálů - Případy 1. oddělení. V hlavních rolích se představili Ondřej Vetchý (Kozák), Petr Stach (Anděl), Filip Blažek (Pražák), Miroslav Hanuš (Korejs), Miroslav Vladyka (Sršeň), Juraj Loj (Netík) a Barbora Bočková (Čulíková). V minulých řadách exceloval také Bolek Polívka (Plíšek).

Seriál se setkal s mimořádným úspěchem. Na třetí sérii se dívalo průměrně 1,64 milionu diváků starších 15 let, nejsledovanější díl závěrečné série (Spolubydlící) pak sledovalo téměř 1,8 milionu lidí.

Diváky k obrazovkám poutaly příběhy vycházející ze skutečných případů, které pražská kriminálka řešila, na postavách, jejichž osobní životy se odehrávaly v pozadí vyšetřovaných mordů, pak byla sympatická lidskost a obyčejnost v tom nejlepším slova smyslu.

Fanoušci si hrdiny tak oblíbili, že mnozí konec seriálu oplakali, jak se svěřili v komentářích na sociálních sítích. Další pomyslně tleskali celému tvůrčímu týmu, vzkazovali, že za takovou tvorbu České televizi poplatky hradí s radostí a mnoho z diváků Případy 1. oddělení označilo za vůbec nejlepší český seriál, jaký kdy viděli. Pochvalou pro tvůrce i herce pak může být i fakt, že děj oslovil i mnoho lidí z policejní branže.

Scenáristé Jan Malinda a Josef Mareš, režiséři Peter Bebjak a Michal Blaško i celé seriálové první oddělení zkrátka odvedlo svou práci na výbornou a je velká škoda, že další pokračování už není v plánu. Třetí řada byla podle Malindy definitivně tou poslední.

Líbily se vám Případy 1. oddělení?
ANO
97,2 %
NE
0,6 %
NESLEDOVAL/A JSEM
2,2 %
Celkem hlasovalo 28193 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám