Hlavní obsah
Článek

Švýcarská herečka a sex symbol 60. let Ursula Andress (76) se proslavila rolí Bond girl Honey Ryder v úplně první bondovce Dr. No z roku 1962. Právě v tomto filmu se Andress objevila v legendárních bílých bikinách, které se posléze staly celosvětovým hitem. Herečka za tuto roli získala dokonce Zlatý glóbus. Ovšem v roce 1975 byla Ursula ještě mnohem odvážnější a ve filmu L’Infermiera se svlékla dokonce do naha a předvedla své přednosti v plné kráse.

V u nás zcela neznámém italském filmu, v němž si Andress zahrála s italskými a dnes již zesnulými herci Duiliem Del Pretem nebo Danielem Vargasem, se tehdy čtyřicetiletá herečka odvážila ke skutečně odvážné scéně.

Nebylo to však poprvé, co se Andress rozhodla odhalit své křivky. V roce 1965 dokonce pózovala pro prestižní pánský magazín Playboy. Když se jí novináři prý tehdy zeptali, proč se rozhodla pro focení do Playboye, odvětila: „Protože jsem krásná.“

Andress si za svůj život zahrála s mnoha nezapomenutelnými legendami stříbrného plátna i hudebního nebe. V roce 1963 se objevila v komedii Fun in Acapulco po boku Elvise Presleyho. S Frankem Sinatrou se objevila ten samý rok ve westernové komedii Čtyři z Texasu a o dva roky později se jejími filmovými partnery stali Marcello Mastroianni v The Tenth Victim nebo Jean-Paul Belmondo v Mužích z Hongkongu.

Životem Ursuly Andress prošla řada mužů. Jejím prvním manželem se stal režisér a herec John Derek. Jejich svazek vydržel devět let. Následně Andress randila s mnoha hollywoodskými hvězdami té doby včetně Marlona Branda nebo Jamese Deana. Dlouhý románek si prožila s Jean-Paulem Belmondem ještě v době, kdy byl ženatý se svou první manželkou. V roce 1980 porodila herečka syna Dimitriho s americkým hercem Harrym Hamlinem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám