Hlavní obsah
Článek

Po smrti svého otce, zpěváka Františka Nedvěda (†73), se musel nejmladší z hudebního rodu Nedvědů vyrovnat nejen s odchodem táty a parťáka v životě i v kapele. Smutek z nečekané smrti si brzy vyžádal svou daň a Vojtu Nedvěda (45) začalo zrazovat zdraví.

„Když jsme loni v červenci jeli na koncert do Olomouce, tak měl už velké bolesti, ptal jsem se ho, jestli to nechce přeložit nebo zrušit. Jenže táta měl v sobě zodpovědnost a chtěl jet, za každou cenu, vzal si utlumující prášky proti bolesti a nikdo nečekal, že ten koncert v Olomouci bude poslední,“ svěřil se Vojta Nedvěd, který se musel vyrovnat s odchodem svého otce, a navíc stál také před rozhodnutím, zda se stane lídrem bývalé otcovy kapely. Strach a spousta povinností, které na něho spadly ze dne na den, si vyžádaly své.

„Tlak zvenku byl hodně velký, člověk si říká, že je silný, tři neděle po tátově odchodu jsem pociťoval, že to tělo vypovídá službu,“ řekl v pořadu 13. komnata hudebník. „Byl jsem úplně na dně,“ řekl Vojta, jenže starostí neubývalo. Jeden problém se vyřešil a další přibyly.

„Byl jsem psychicky na dně, byl jsem unavený, pořád bych spal, neměl jsem chuť k jídlu,“ svěřil se Vojta Nedvěd, který postupně hubnul a psychických problémů přibývalo. Na rady své dcery vyhledal pomoc psychoterapeutky.

„Trvalo to tři čtvrtě roku, dostal jsem se z toho díky rodině, díky přátelům, ale i díky lidem, je pro mě terapií o tom lidem na koncertě povídat. Lidi se začali otevírat i vůči mně a psali mi své příběhy,“ svěřil se Vojta Nedvěd, který je rád, že se ze všeho dostal, a nyní se naplno věnuje hudbě.

Reklama

Další články

Načítám