Hlavní obsah
Článek

Herečka Zdena Studenková (69) opouští po dlouhých 44 letech Slovenské národní divadlo (SND). Pro web čas.sk jako důvod uvedla odchod generálního ředitele SND Mateje Drličky (46).

„Přijetí jeho rezignace a ukončení jeho působení v této pozici, jako i rozčarování z politického vlivu na výkon této funkce, u mě vedlo k silné ztrátě motivace, která je pro moji práci klíčová,“ uvedla hvězda veselohry století S tebou mě baví svět. „Ano, dala jsem výpověď a momentálně mi plyne výpovědní lhůta,“ potvrdila.

Studenková byla dlouhá desetiletí neodmyslitelnou součástí slovenské první scény. Zahrála si také v řadě filmů, televizních inscenací a seriálů. „Mé angažmá v činohře SND bylo vždy motivované úžasným souborem, složeným z nejlepších herců. SND mi přineslo řadu skvělých hereckých příležitostí. Mohla jsem být součástí nádherných představení a spolupracovat s vynikajícími režiséry a dalšími špičkovými umělci,“ řekla Studenková.

Příchodem Drličky na post generálního ředitele cítila herečka naději pro lepší budoucnost SND a jeho odchod z funkce vnímá velmi negativně. Drlička před časem na konferenci v Budapešti poznamenal na adresu některých politiků, že „naneštěstí ještě stále dýchají“. Pak se za svá slova omluvil, nabídl demisi a ministryně kultury Natália Milanová ji přijala. „Ano, Drlička udělal chybu, ale jsem přesvědčena, že ji mnohonásobně vyvážil výsledky své excelentní práce,“ zdůraznila Studenková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám