Hlavní obsah
Článek

Snad všichni světoví fanoušci fotbalu znají jméno brankáře britského klubu Chelsea Petra Čecha (29). Nyní by si ho ale měli zapamatovat i hudební obdivovatelé. „Péťa s námi v červnu vyráží na světové turné,“ prozradil Super.cz lídr kapely Eddie Stoilow Jan Žampa.

Má stamilióny a nehynoucí slávu, ale přesto rozjíždí novou kariéru. A podle všeho i ta nefotbalová bude úspěšná. „Petr je skrytý milovník bicích nástrojů. Když se rozhodl hrát, udělal si pro sebe žebříček nejlepších českých kapel, které zpívají anglicky, a pak nás zkontaktoval. Odehráli jsme spolu už jeden uzavřený koncert v Praze, a nyní usilovně zkoušíme na turné. Petr Čech za námi létá, nebo nám posílá videa, jak bubnuje doma ve vile se sluchátky na uších. A dělá ohromné pokroky,“ říká Žampa, o kterém se nedávno spekulovalo jako o novém milenci Kateřiny Brožové. Šlo však jen o propagaci ke klipu Elita, ve kterém si to Brožová v boxerském ringu rozdala s Tomášem Hanákem.

Petr Čech je prý plnohodnotným členem stále úspěšnější kapely. Má v ní plný úvazek. „Až skončí Liga mistrů, bude s námi častěji. Je fakt dobrej, má to v sobě. O fotbale nepípne ani slovo, poctivě dře a dělá obrovské pokroky. Už má takový černošský těžký opožděný úder. Je to neskutečný dříč a učí se extrémně rychle. Strašně si to užívá, je nadšený jak malé dítě. Sice je zvyklý hrát před statisícem diváků, ale před koncertem pro tisíc lidí je naprosto vyřízený trémou. Už se z něj ale pomalu stává fotbalový rocker. Dává do toho mnohem více než spousta jiných bubeníků z kapel, které znám,“ chválí kolegu Eddie Stoilow, která byla v pátek v klubu Cavalli hlavním dárkem pro uznávaného manažera fotbalové Barcelony Marka Víta, jenž slavil 41. narozeniny.

Kapelu čeká nejprve koncert ve Velkém sále pražské Lucerny, a pak vyrazí do světa. „Máme sedm koncertů hlavně na fesťácích po Evropě, včetně Londýna. Rýsuje se Amsterdam, Stockholm nebo Barcelona. A končíme v Los Angeles. Tady vládne pivní hudební kultura, venku ocení naší hudbu mnohem víc,“ věří šéf kapely, která hraje styl zvaný new pop. A upozorňuje, že fandové se mohou těšit i na videoklip, který pak bude hrát evropská MTV.

„Že je tam Péťa, je jen bonus. Je skromný a ví, že nejdůležitější je naše hudba jako komunikační nástroj s fanoušky,“ tvrdí zpěvák, který už ví i to, jak budou probíhat kalby po koncertě s takřka zapřisáhlým abstinentem Petrem Čechem. „My si dáme pivo nebo víno, Péťa si s sebou poveze ionťáky,“ dodal s úsměvem Jan Žampa.

Reklama

Další články

Načítám