Hlavní obsah
Článek

Od světové premiéry muzikálového filmového trháku Vlasy čerstvého osmdesátníka Miloše Formana uplyne letos již třiatřicet let. Jedna z nejslavnějších muzikálových filmových adaptací byla natočena podle stejnojmenného muzikálu z roku 1968. Kritikou byl film ve své době nedoceněn, diváci jej ovšem milují dodnes. Vy se s námi můžete podívat, jak vypadají jeho hlavní hrdinové, představitelé Sheily, Clauda a Bergera, dnes.

John Savage, který ztvárnil ve Vlasech hlavní roli Clauda Bukowskiho (na snímku vpravo), byl na konci sedmdesátých let na vrcholu popularity. V roce 1978 si například zahrál v Oscary ověnčeném filmu Lovec jelenů.  Během osmdesátých let ovšem jeho hvězda začala upadat a on se objevoval spíše v podřadné filmové produkci a televizních seriálech. Dnes hraje především v televizi. Je podruhé ženatý a má dvě děti.

Pro Treata Williamse byla role Bergera ve Vlasech asi nejzásadnější v jeho kariéře. Podobný úspěch již na plátnech nikdy nezopakoval. Přesto se stal velmi oblíbeným a vyhledávaným televizním hercem. Za všechny jmenujme úspěšné seriály Příběhy ze záhrobí (1989) či Everwood (2002). K jeho posledním filmům patří například dobrodružný film 127 hodin či horor Maskerade.

Půvabná blondýnka s bledě modrýma očima a charakteristickým předkusem Beverly D'Angelo zaznamenala první velký úspěch malou rolí ve filmu Annie Hallová. Následovaly vděčné herecké role ve Vlasech či ve snímku První dáma country music.  Nejvíce ji však proslavila v roce 1982 komedie Bláznivá dovolená, která se stala obrovským hitem. Poté hrála Beverly ještě ve třech pokračováních tohoto filmu. Dnes hraje vedlejší role v béčkových filmech a televizních seriálech. Žila například s Milošem Formanem či s Al Pacinem.

Poselství květinové generace s léty ztratilo na své naléhavosti. Formanovy Vlasy však nikoliv. Miloš Forman natočil film, který patří ke klenotům svého žánru a s nadčasovou platností oslovuje diváky bez ohledu na generační příslušnost a délku jejich vlasů ještě dnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám