Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci ze seriálu Cesty domů přispěli k novému českému rekordu. S více než třemi stovkami lidí se totiž včera postavili do Nejdelší fronty na záchod. Smyslem akce bylo upozornit na nedostatek pitné vody v nejchudších částech světa a vybrat finanční prostředky na řešení tohoto problému.

„Fronta ke kadibudce je poměrně kuriózní, ale pokud je pro dobrou věc, jsem rád, že jsem se do ní postavil," nechal se slyšet Pavel Soukup, který má ale obecně ke kadibudkám dost citlivý vztah. „Když točíme exteriéry seriálu Cesty domů, pokaždé tam máme přistavené záchody, ale v životě bych tam nešel. To raději nebudu nic pít. Ale nechci tento problém nijak zlehčovat. Fakt je, že voda je nejvzácnější tekutina téhle planety, a podle toho bychom se k ní měli chovat,“ nechal se slyšet Soukup.

Do symbolické fronty na kadibudku se postavilo 375 lidí, mezi nimi i režisér seriálu Cesty domů Jiří Adamec s manželkou Janou a herci Carmen Mayerovou, Pavlem Soukupem, Kamilou Špráchalovou, Vendulkou Křížovou a Petrou Horváthovou.

Ta si při čekání vybavila moment, kdy chyběla voda jí: „Bylo to v New Yorku na rozlehlé pláži, na které jsem se ztratila. Neměla jsem u sebe žádnou vodu, slunce žhnulo a mně bylo na omdlení. Paradoxně všude kolem bylo moře, takže vody dost, jenže ne pitné. Byl to zvláštní moment.“

Herci si paradoxně čekání ve frontě velmi užili a při vyprávění historek jim čas aspoň hezky utíkal.

Reklama

Další články

Načítám