Hlavní obsah
Článek

Česká divadelní scéna se může pochlubit nejvíce potetovaným představitelem Hamleta na světě. "Sám jsem říkal, jestli mi to nechtějí nějak zapudrovat, ale režisér říkal, že v mém případě to nejde," řekl Super.cz Václav Noid Bárta, který byl vybrán, aby zazpíval titulní roli v muzikálu Hamlet na slavnostní premiéře.

Je to už druhá Noidova titulní role, před rokem měl premiéru jako Robin Hood ve stejnojmenném muzikálu Ondřeje Soukupa a Báry Osvaldové. "Hamlet je mi vnitřně bližší, ale je to možná tím, že jsme ho teď pořád zkoušeli. Prožívá těžké životní události a já je mám také za sebou," dodal.

Na mysli měl rozvod svých rodičů. "Jako dítě to všechno vnímáte silněji. Když jsem se pak rozváděl já, bylo to v pohodě. Týkalo se to jen mne a hlavně tam nebyly děti," upřesnil exmanžel Lucie Bílé.

Noid i ostatní představitelé se na premiéře dočkali standing ovation, Noid měl ale potlesk největší. V zákulisí ho pak chválili i ostřílení matadoři jako Peter Nagy nebo Petr Janda."Je to poprvé, co můžu pochválit představení v divadle Broadway a hlavně Vaška," pěl ódy Petr Janda, jehož dcera Marta v Hamletovi hraje královnu Gertrudu. Na premiéře ale nebyla, protože musela s kapelou do Německa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám