Hlavní obsah
Článek

Zimbabwe se stala zemí, kde se muži musejí obávat žen. Ty totiž v organizovaných ganzích začaly znásilňovat mladé stopaře a krást jim sperma. Takového mladíka si vytipují u cesty, pak ho odtáhnou na skryté místo, svážou a dráždí jeho genitál tak dlouho, až vyvrcholí. Mnohdy se na něm všechny vystřídají a přitom se uspokojí.

Devatenáctiletá Susan Dhliway mezi násilnice nepatří, stopaři k ní do auta ale odmítají nastoupit. „Teď se muži bojí žen. Stopaři mi říkají, nepůjdeme s tebou, protože ti nevěříme,“ citují zimbabwská média Dhliway.

Stopaři bývají většinou přinuceni k sexu pod pohrůžkou zabitím, ženy je ohrožují noži i zbraněmi a podávají jim různé drogy na omámení i podporu erekce. Sběračky spermatu, jak se jim v Harare přezdívá, začaly řádit v roce 2009. Zatím ale tamní soudy odsoudily jen tři ženy, které sbíraly mužský ejakulát do kondomů.

„Nemáme vůbec přesná čísla. Tyto případy se objevují nejčastěji, když muži stopují a nasednou do soukromých vozidel. Proto veřejnost vyzýváme, aby používala výhradně veřejnou dopravu,“ tvrdí mluvčí zimbabwské policie Wayne Bvudzijena.

Sperma ženy nepoužívají k oplodnění, ale pro tradiční rituály „juju“, které mají přinést štěstí a úspěch. „Je to docela záhada, proč ženy odebírají to sperma násilím,“ tvrdí sociolog Watch Ruparanganda z University of Zimbabwe.

Zákonodárci v zemi přijali novou legislativní úpravu, podle níž je znásilnění muže ženou trestným činem.

Související témata:
Stopař

Reklama

Další články

Načítám