Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je tomu již téměř devatenáct let, co zemřel český herec a životní partner Hany Maciuchové (†75) Jiří Adamíra (†67). A ačkoli čas zahojí všechny rány, ty, které ztrátou svého milovaného muže utrpěla Maciuchová, jsou stále bolestivé.

Do poslední chvíle věřila, že její muž zákeřnou rakovinu páteře překoná. „Já jsem pořád strašně věřila, že Jiří tu svou chorobu zvládne. A když to potom spělo tak problematicky do konců, tak jsem řvala na ty lékaře, ať mi neříkají nic problematického, protože je to v jejich popisu práce, aby pomáhali,“ řekla Maciuchová v pořadu Neobyčejné životy, který diváci České televize mohou zhlédnout v úterý večer. Ani po tolika letech se při vzpomínání na svého partnera neubránila slzám.

Když Jiří Adamíra v roce 1993 odešel, zhroutila se. „Když Jiří zemřel, zkolabovala jsem, přestala jsem spát, ochořela jsem. Ale hlavně, vůbec nic mi nepomáhalo. Možná práce, v té době jsem hrála Toinetu ve Zdravém nemocném, což byla apokalyptická záležitost, protože jsem se tam vysmívala smrti a zpívala a tancovala, ale hlavní pro mě bylo, že mi nepomáhaly žádné iluze. Ty vzpomínky vůbec nemůžu opustit a je to takový paradox. Člověk by měl umět zapomínat a hledat nové podněty a nové možnosti a já utíkám ke vzpomínkám jako jiní k naději. A tento paradox v sobě velmi cítím,“ uzavírá smutným hlasem Hana Maciuchová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám