Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová hvězda Událostí České televize si sice s přechodem na ostře sledovaný post v hlavním večerním zpravodajství zdánlivě finančně polepšil, ale v jeho peněžence to podle deníku Blesk, znát nebude. Naopak o spoustu peněz přijde. Na rozdíl od stávajících zaměstnanců má totiž údajně ve smlouvě klauzuli, která mu zakazuje jakékoli vedlejší aktivity.

Jakubovi Železnému tak bude podle informací Blesku měsíčně chybět až tři sta tisíc korun, které byl zvyklý si přivydělávat. Doposud si je byl schopný vydělat tím, že uváděl společenské akce, plesy, večírky a další akce. Jakub ovšem tyto informace důrazně vyvrací.

"Zaprvé předpokládám, že máme všichni standartní stejné smlouvy. O tom jsem přesvědčený. Umožňují činnost pedagogickou, tvůrčí a vzdělávací. Pokud jde o akce komerčního typu, musíme každou konzultovat," řekl Super.cz.

Pro něj to prý problém není. "Sám jsem si již v minulosti nastavil přísná pravidla. Během mnoha let nazpátek by se daly komerční akce, jako například firemní párty, spočítat na prstech. Uvádím odborné konference, předávání cen a podobné věci. A pokud jde o finanční stránku věci, částky jsou také nadsazené," doplnil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám