Hlavní obsah
Článek

Desetiletí okouzloval diváky svou imitací slepice, zpěvačky Tiny Turner nebo Charlieho Chaplina, přesto ale skončil na mizině. Mim Jaroslav Čejka (†86) trpí Alzheimerovou chorobou. Místo toho aby se léčil, utíká z pečovatelského domova a provádí podivné věci.

"Má domluvený pobyt v pečovatelském domě v Praze-Kobylisích, ale Jaroušek by byl raději doma. Takže odtamtud občas odchází a vrací se na Smíchov. Hodně lidí okolo mu chce pomoci, ale bohužel si dělá co chce, a tak jsou na něj skoro všichni nazlobení," říká jedna z kamarádek mima Veronika Všetičková, která se kromě sousedky o Čejku v posledních letech nejvíce stará.

"Smutné je, že nedávno dorazil na jedno představení našeho divadla s nějakými Rusy, jeden z nich se prohlásil za jeho manažera s tím, že od Jarouška byt odkoupí. On už ale neví, že dům, ve kterém bydlí, má majitele, že byt mu nepatří. Klíče od bytu navíc rozdal mnoha kamarádům a postupně mu tak po smrti matky zmizely veškeré cennosti," pokračuje Všetičková.

"Je na tom bohužel hůř než před rokem. Přes sedmdesát let o něj pečovala matka, tak se nedivte, že se o sebe sám postarat neumí. Dělá blbosti," potvrzuje její slova herec Václav Glazar.

Na Čejku byla před dvěmi lety uvalena exekuce, jeho přátelé však tvrdí, že problém se podařilo zažehnat. "Už je to skoro v pořádku, ale pak Jarda udělá další botu a je tu zas malér," kroutí hlavou nad nemocným a nedisciplinovaným přítelem Glazar.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám