Hlavní obsah
Článek

Michala Kavalčíka (48) alias Rudu z Ostravy zná každý díky jeho rozhlasovému vysílání, při kterém diváky baví svými vtípky a vybroušeným ostravským přízvukem. Co se týče zpěvu, proslavil se hlavně parodickými předělávkami známých pecek. Málokdo ale tuší, že Ruda vystudoval hudebně dramatický obor na Ostravské konzervatoři, takže zpěv ani tanec mu rozhodně nejsou cizí.

O tom, že Ruda prostě umí zpívat, se mohou přesvědčit diváci muzikálu Cikáni jdou do nebe, které uvádí Divadlo Bez zábradlí, a v němž Ruda ztvárnil jednu z hlavních rolí Lujko Zobara.

Při té příležitosti jednou za čas svlékne džínovou bundu, tričko s nápisem AC/DC i džínové mrkváče a vymění je za černé kalhoty, bílou košili a vyšívanou vestu. Když k tomu ještě rozpustí vlnité vlasy, všichni musí uznat, že to svéráznému moderátorovi vážně sekne.

Vedle Rudy v Cikánech vystupuje také například Vanda Konečná nebo „velký herec malých rolí“ Stanislav Zindulka, který nejbližším představením, které bude v Divadle Bez zábradlí začátkem května, mimochodem oslaví své osmdesáté narozeniny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám