Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teprve desetiletý chlapec jménem Jamie z australského Sydney prodělá změnu pohlaví. S přeměnou na dívku totiž souhlasil soud, který zvážil veškerou lékařskou dokumentaci a odborné expertízy. Vše prý nasvědčuje tomu, že se Jamie narodil skutečně jako dívka v mužském těle. Jamie poslední dva roky s pomocí vlastní rodiny žije výhradně jako dívka.

Jamie chodí na dívčí záchody ve škole, nosí dívčí šaty a mluví a smýšlí o sobě jen jako o dívce. „Prezentuje se jako velmi atraktivní mladá dívka s dlouhými blond vlasy,“ uvedl k vysvětlení svého rozhodnutí soud.

Lékaři se snažili přesvědčit soud, aby změnu pohlaví povolil co nejdříve, protože případná puberta, během níž by Jamiemu zhrubl hlas a začalo růst mužské ochlupení, by mohla narušit jeho duševní vývoj.

Zatím se Jamiemu alespoň změní rodný list a stane se oficiálně dívkou. Zároveň bude podstupovat hormonální léčbu, která znemožní pohlavní zrání v muže, případnou operativní změnu pohlaví však prodělá zřejmě až v šestnácti letech.

Kvůli tomu bude muset znovu podstoupit celou řadu vyšetření a o zákroku opět bude rozhodovat soud. Jamie má neidentické dvojče. Bratr prý Jamieho za sestru považuje už dávno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám