Hlavní obsah
Článek

Ne nadarmo si do nového roku každý přeje hlavně zdravíčko. Bohužel ne každému se toto přání vyplní. I v roce 2015 se celá řada známých osobností potýkala se zdravotními problémy.

Asi nejvíc se o nemocích mluvilo v souvislosti se zpěvákem Karlem Gottem (†80). Národem milovaný zpěvák nejprve řešil problémy s arytmií, ale lékaři nakonec zjistili, že má problém v oblasti dutiny břišní. Podstoupil operaci, což ale bohužel nebylo vše. Lékaři mu následně diagnostikovali rakovinu mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Léčba potrvá několik měsíců.

Se zákeřnou formou rakoviny slinivky statečně bojuje známý designér a architekt Bořek Šípek (66), který se mimo jiné léčí i ve Španělsku. V době, kdy mu bylo lépe, zahájil svou výstavu a neváhal v taneční soutěži StarDance osobně podpořit svou expartnerku Leonu Machálkovou.

Na den svých narozenin jen tak nezapomene ani legendární zpěvačka Marta Kubišová (81), která prodělala koncem listopadu infarkt. Naštěstí ale všechno dobře dopadlo a zpěvačka se už brzy opět objeví na jevišti.

S těžkým zápalem plic si v nemocnici poležela modelka Vlaďka Erbová (42). Tu navíc museli hospitalizovat i kvůli střevním potížím. Modelka značně zhubla, ale dnes už je v pořádku.

Stále velmi aktivní rocker Petr Janda (81) zase musel v prosinci podstoupit operaci žlučovodu. Poté se ještě přidal zánět jater, ale o Vánocích už byl Janda opět jako rybička.

Zánět žlučníku a zápal plic zkazil léto zpěvačce Věře Martinové (64), která musela zrušit koncerty a lékaři jí nařídili víc odpočívat.

To u herců Luby Skořepové (92) a Rudolfa Jelínka (80) se zdravotní problémy daly předpokládat. Přeci jen už mají požehnaný věk. A oba doslova utekli hrobníkovi z lopaty! Skořepové prasklo střevo a museli ji akutně operovat, Jelínek, divákům známý coby major Hradec z 30 případů majora Zemana, prodělal mozkovou příhodu.

Neuvěřitelné štěstí měl i herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský (60), při kterém museli stát všichni svatí. Herci totiž praskl žlučovod, tepna a ke všemu se přidal ještě oboustranný zápal plic, a tak ho lékaři skoro dva týdny udržovali v umělém spánku.

Reklama

Další články

Načítám